Wie een compacte en stijlvolle digitale camera zoekt, kan vanaf nu bij Sony aankloppen voor de nieuwe Cyber-shot T30. Het toestel pakt uit met 7,2 megapixels, een groot lcd-scherm, een knap design en trucs voor scherpere foto’s.

De Cyber-shot T30 ziet er in zijn glanzende zwarte aluminium jas aantrekkelijk uit. Op de voorkant vinden we een Carl Zeiss-lens terug met 3x optische zoom. Op de achterkant prijkt een groot lcd-scherm van 7,5 cm.

De T30 heeft een 7,2-megapixelchip, meer dan voldoende om je kiekjes in hoge kwaliteit te trekken. Om onscherpe foto’s tegen te gaan, voorzag Sony de T30 van twee handigheidjes. Eerst en vooral is er de ‘Super SteadyShot’ beeldstabilisator die bewegingsonscherpte in je foto moet verminderen. De tweede verbetering is de ‘High Sensitivity’, om bewegende objecten scherper op beeld te vangen.

Het toestel heeft een intern geheugen van 58 MB; voor extra geheugen ben je aangewezen op Sonys eigen Memory Stick (Duo of PRO Duo). Usb 2.0 is er om de T30 met je pc te verbinden, en met PictBridge kan je je foto’s rechtstreeks op een compatibele printer afdrukken. Filmpjes opnemen gebeurt met de MPEG VX Fine-codec en in breedbeeldformaat.

De Sony Cyber-shot T30 staat nu bij de fotoman te trappelen en is de jouwe voor 501 euro.

External links

Sony