De nieuwe DSM-520 HD mediaspeler is een draadloze verbinding tussen je thuisnetwerk en je home-entertainment systeem. Niets speciaals zou je zeggen, maar fabrikant D-Link zette niet voor niets de letters ‘HD’ in de productnaam. Inderdaad, dit beestje met een HDMI-aansluiting is klaar voor High Definition-streaming.

De DSM-520 heeft alle courante aansluitingen zoals SCART en S-Video; je kan hem dus overal op aansluiten. Hij beschikt ook over een usb-aansluiting zodat je onmiddellijk toegang hebt tot multimedia via usb-drives of externe harde schijven. Het beste nieuws is echter dat er ook een HDMI-aansluiting aanwezig is: deze nieuwe standaard voor hoge-resolutiebeelden maakt een 100 % digitale verbinding voor audio en video mogelijk en geeft dus de best denkbare geluids- en beeldkwaliteit.

Het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, is een televisietoestel en een thuisnetwerk. Sluit het zwarte desigkastje aan op je netwerk en je bent vertrokken. Door de ingebouwde setup-wizard zou het kinderspel moeten zijn om deze mediaspeler in te stellen. Met Windows Connect Now wordt het zelfs nóg eenvoudiger; deze gratis te downloaden software configureert in een handomdraai je pc voor draadloze streaming, daarna zet je die instellingen met een usb-poort gewoon over op je mediaspeler. Vanaf dan kan je alle soorten media die op je pc of op een server staan draadloos of via een ethernetkabel naar je beeldbuis laten doorstromen.

De snelheid waarmee deze krachtpatser alles doorstuurt, is zeer behoorlijk (54 Mbit/s), waardoor je geen last zou mogen hebben van haperingen of storingen. Let wel op: muziek, foto’s en gecomprimeerde films zoals Divx kan je zonder probleem draadloos streamen, voor dvd’s en HD-beelden kan je beter een kabel gebruiken – alles hangt af van de kwaliteit van je netwerk.

Als je je High Definition-ervaring compleet wil maken, kan je vanaf eind april naar de winkel hollen waar de D-Link DSM-520 te koop is voor 350 euro.

External links

D-Link