Het Nederlandse Transcend brengt met de Storejet OTG een multifunctionele externe harde schijf op de markt die je zowel met als zonder computer kan gebruiken.

OTG staat voor ‘On-The-Go’, dit betekent dat je usb-apparaten kan aansluiten op de Storejet en hun gegevens naar de harde schijf kan kopieren zonder dat hij aangesloten is op een pc. Fotografen zullen deze functie ten zeerste kunnen appreciëren: geen geknoei meer met geheugenkaarten tijdens je vakantie, gewoon foto’s nemen tot de kaart vol is en onmiddellijk de gegevens overzetten naar de mobiele harde schijf.

De Transcend-schijf werkt met ingebouwde High-Speed usb 2.0-poorten die zeer gebruiksvriendelijk zijn en het toestel kan ook perfect als externe harde schijf dienen wanneer je hem aansluit op je pc of je laptop. Met een opslagcapaciteit van 30 GB en een overdrachtssnelheden van 14 MB per seconde in aangesloten toestand en 4 MB per seconde als stand-alone, is het een handig hulpmiddel voor mensen die hun gegevens altijd met zich mee willen nemen.

Het toestel ondersteunt de uitwisseling van gegevens tussen de meest gangbare usb-apparaten zoals pda’s, digitale camera’s en mp3-spelers. De Transcend Storejet OTG is te koop voor 250 euro; niet echt goedkoop, maar ook niet overdreven gezien de mogelijkheden.

External links

Transcend