Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Gegevens worden steeds vaker achteloos op een usb-stick gezet. De gebruiker denkt er meestal niet aan dat vertrouwelijke informatie zoals bedrijfsdata beter goed beveiligd blijven. Encryptie is een goede manier om dat te doen, en vanaf nu gebeurt het ook automatisch.

Kingston introduceert met de DTE Privacy Edition een geheugenstaaf die je gegevens automatisch versleutelt van zodra ze op de stick staan. De enige manier om ze open te krijgen, is door het door jou gekozen paswoord in te voeren.

Als extra veiligheidsmaatregel zijn de nieuwe Kingston usb-staafjes ook bestand tegen zogenaamde ‘Brute Force Attacks’. Dat zijn kleine programma’s die willekeurig en onafgebroken paswoorden genereren tot de gegegevens gekraakt zijn. De DTE Privacy Edition blokkeert automatisch nadat je 25 foute paswoorden hebt ingevoerd. Brute kracht haalt hier dus niets uit.

De nieuwe, beveiligde usb-sticks zijn verkrijgbaar met 5 verschillende opslagcapaciteiten, gaande van 256 MB tot 4 GB. Voor de goedkoopste betaal je 45 euro, de 1-GB variant kost 119 euro, en de opslagkoning met 4 GB haal je voor 323 euro in huis.

External links

Kingston