Het is altijd een hele klus om je stereospeakers aan te sluiten op je pc. Na veel geklungel met draden en aansluitingen lukt het meestal wel, maar makkelijk is anders. Logitech komt nu met een draadloos alternatief op de proppen.

Het Wireless Music System zou qua installatie een makkie zijn. De set bestaat uit drie delen; een zender, een ontvanger en een afstandbediening. De zender sluit je via usb aan op je pc en plaats je in de meegeleverde bureauhouder, de ontvanger verbind je met je stereoinstallatie. Je kan eventueel de ontvanger rechtstreeks op multimediaspeakers aansluiten als deze over een eigen voeding beschikken.

De communicatie tussen zender en ontvanger gebeurt met een aangepaste versie van de Bluetooth-technologie, die Logitech “Music Anywhere” noemt. De maximale afstand tussen zender en ontvanger is ongeveer honder meter, maar obstakels zoals muren of verdiepingen kunnen het draadloze bereik verkleinen.

Om muziek te beluisteren, start je op je pc een playlist in je standaard multimediaspeler (bv. Winamp of Windows Media Player). Met de meegeleverde afstandsbediening kan je dan tussen de nummers navigeren en het volume veranderen. Daarnaast laat dit nieuwe Logitech-speeltje je toe om met hetzelfde gemak naar internetradio-uitzendingen te luisteren.

Het Logitech Wireless Music System is geschikt voor de muziekliefhebber met twee linkerhanden. Het systeem ligt nu in de winkel voor 149,99 euro.

External links

Logitech