Veilingsite eBay gebruikte tot hier toe enkel e-mail om communicatie tussen kopers en verkopers mogelijk te maken. Vanaf vandaag voegen ze daar spraak aan toe. Een primeur voor de Belgische e-commercewereld.

De aanleiding voor deze nieuwigheid is de vrij recente overname van communicatiebedrijf Skype door eBay. Met Skype kunnen gebruikers na het downloaden van de software gratis met elkaar bellen via het internet. Je hoeft enkel een account aan te maken en je bent op weg.

De bekende ‘Skype Me’-knop, waarmee je iemand uitnodigt om te bellen via Skype, is nu dus geïntegreerd in het eBay-platform. Wanneer je zo’n knop ziet staan bij een artikel, kan je erop klikken en als zowel jij als de verkoper online zijn, kan je in real-time vragen stellen en beantwoorden over het product dat je wil kopen of verkopen.

Het beste aan dit alles is dat het je niets kost. Als deze eerste fase in België aanslaat zullen Nederland, Zwitserland en China gauw volgen om ook de interactiviteit van hun eBay-sites te verhogen.

External links

eBay

External links

Skype