Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De Limburgse computerwinkel RV Computers betaalt 80.000 euro schadevergoeding aan Adobe, Autodesk en Microsoft. De uitbater installeerde illegale kopieën van de software op verkochte computers. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Een mystery-shopper, die in opdracht van softwarebedrijven anoniem computerwinkels bezoekt, had vorig jaar vastgesteld dat de Sint-Truidense computerwinkel illegale kopieën van software installeerde op verkochte computers.

Als onderdeel van de minnelijke schikking heeft de uitbater ook een brief naar vijfhonderd klanten verstuurd waarin staat dat een deel van de software op hun pc’s mogelijk illegaal is. Voorlopig hoeven de klanten niets te vrezen, liet Microsoft in een reactie weten. Het bedrijf beschouwt hen in eerste instantie als slachtoffers, maar het is niet uitgesloten dat die klanten ook gecontroleerd worden.

De computerhandelaar heeft intussen zijn lokale collega’s aangespoord om te stoppen met het meeleveren van illegale softwarekopieën bij nieuw pc’s. “Doen ze dat niet, dan zal ik hen verklikken”, aldus de man in Het Belang van Limburg.

Eerder deze maand maakte Microsoft België bekend dat naar schatting een kwart van alle geïnstalleerde versies van Windows XP illegaal is. Het bedrijf baseerde zich hiervoor op de resultaten van Windows Genuine Advantage, een online test die nagaat of gebruikers een legitieme versie van Windows XP bezitten.

External links

Het Belang van Limburg

External links

Microsoft België