Vorige week was het Safer Internet Day. Tenzij je kinderen hebt, zal je daar niets van gemerkt hebben. Want speciaal voor jongeren lanceerde minister van Werk en Informatisering Peter Van Velthoven een stripverhaal van Suske en Wiske met tips voor veiliger surfen.

In het album ‘De Sinistere Site’ geven de jonge striphelden een hele reeks tips voor ouders, kinderen en leerkrachten over veilig surfen en chatten. De strip wordt eind maart verdeeld in het zesde leerjaar van lagere scholen over heel België.

Daarnaast schoot Van Velthoven ook het project ‘Ik zal je leren’ op gang, waarbij kinderen aan volwassenen uitleggen hoe ze op een veilige manier gebruik kunnen maken van het internet. Want vaak weten kinderen veel meer over het internet dan hun ouders.

Elke school ontvangt een pedagogisch pakket waarmee kinderen een kwis of een presentatie over veilig surfen kunnen maken. De beste ideeën krijgen een plaats op de website Safer Internet.

Ook de tieners kwamen aan bod. Zij konden vorige week tijdens een heuse blogathon berichten plaatsen op een weblog over veilig internetten. Drieëndertig landen, waaronder ook Nieuw-Zeeland en Argentinië, namen eraan deel.

External links

Safer Internet

External links

Safer Internet Day 2006 Blogathon