Olympus blijft verder bouwen aan zijn ‘mju’-lijn van digitale compactcamera’s. De nieuwe mju 720 SW krijgt 7,1 miljoen pixels, een groot lcd-scherm en een waterdichte behuizing voor zwembadkiekjes.

Dat ‘waterdicht’ mag letterlijk genomen worden, want de mju 720 SW kan volgens Olympus tot drie meter diep duiken. De metalen behuizing werd extra stevig gebouwd, en moet ook een val van 1,5 meter hoog zonder probleem overleven.

Met 7,1 miljoen pixels moet dit compacte toestel hoge-kwaliteitsfoto’s afleveren. Er is een 3x optische zoom voorzien, en de BrightCapture-technologie moet voor betere beelden bij weinig licht zorgen. Het knappe lcd-scherm heeft een doorsnee van 6,4 cm, voldoende om je foto’s deftig te bekijken.

Verder voorziet Olympus de mju 720 SW ook van 24 voorgeprogammeerde opnamesettings (met ook onderwaterinstellingen), een videofunctie en wat fotobewerkingstools zoals rode-ogenreductie. Via PictBridge kan de camera rechtstreeks op een printer worden aangesloten. Olympus blijft trouw aan de kleine xD-Picture Card-geheugenkaartjes voor de opslag van je foto’s.

De Olympus mju 720 SW ligt vanaf maart in de winkel met een richtprijs van 449 euro.

External links

Olympus