Western Digital heeft over de grote plas op de Consumer Electronics Show de Raptor X voorgesteld, volgens het bedrijf de eerste doorzichtige harde schijf ter wereld.

Western Digital wil met de transparante harde schijf inspelen op de pogingen van case-modders om eigenhandig de harddrive van hun design-pc doorzichtig te maken, een operatie die haast zonder uitzondering gedoemd is te mislukken. Een minuscuul klein stofdeeltje is immers voldoende om de harde schijf onherstelbaar te beschadigen of het mechanisme te ontregelen.

Een team van onderzoekers had twee jaar nodig om het geschikte materiaal te vinden om het omhulsel van de harde schijf doorzichtig te maken. Het frame moest niet alleen stevig, doorzichtig en elektrisch geleidend zijn, maar ook geschikt voor massaproductie.

Het resultaat is de Raptor X, een transparante SATA-schijf met een capaciteit van 150 GB, die dankzij de rotatiesnelheid van 10.000 toeren per minuut en een 16 MB cache een waardige toevoeging is aan de snelle Raptor-reeks. In de VS kost de Raptor X in voorverkoop 349.99 dollar, prijzen voor Europa zijn nog niet bekend. Maar ongetwijfeld binnenkort op een lan-party in je buurt!

External links

WD Raptor X