Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Digitale televisie stroomt niet alleen via allerlei kabels onze woonkamer binnen. Er is ook het draadloze DVB-T signaal dat zenders digitaal over de ether stuwt. Met de MSI Mega Sky 580 kan je DVB-T op je laptop bekijken via een kleine ontvanger.

DVB-T staat voor Digital Video Broadcasting Terrestrial en is een technologie om digitale televisie via de ether uit te zenden. Eenvoudig gesteld is het een beetje te vergelijken met radio: met de juiste ontvanger kan je de signalen vangen en bekijken.

Voor DVB-T heb je geen abonnement nodig en kan je gratis televisie- en radiokanalen ontvangen. Het aanbod is echter wel beperkt, want de commerciële zenders zijn nog niet in DVB-T te ontvangen. Je kan wel de televisienetten van de VRT (Eén en Ketnet/Canvas) en de radiostations Radio 1, Radio 2, Klara, Klara Continuo, Studio Brussel, Radio Donna en Donna Hitbits ontvangen.

MSI brengt zo’n DVB-T ontvanger op de markt in de vorm van een kleine, handige USB-stick. De Mega Sky 580 sluit je aan op een USB 2.0-poort en je kan meteen digitale televisie op je laptop of pc bekijken. Via de software kan je ook programma’s opnemen naar je harde schijf.

De ontvanger ondersteunt een elektronische programmagids (EPG) en time-shifting (programma’s opnemen en even later het begin er al van bekijken terwijl het einde nog wordt opgenomen). De software kan in het Nederlands gebruikt worden.

De MSI Mega Sky 580 ligt vanaf januari 2006 bij de pc-boer voor 59 euro. Een extra antenne en afstandsbediening zitten in het pakket.

External links

MSI