Belgische gamers trekken aan de alarmbel. Ze starten een petitie tegen een mogelijk verbod van gewelddadige games en pleiten voor een betere naleving van de leeftijdsgrenzen door ouders.

Belgische gamers trekken aan de alarmbel. Ze starten een petitie tegen een mogelijk verbod van gewelddadige games en pleiten voor een betere naleving van de leeftijdsgrenzen door ouders.

In het politieke halfrond gaan steeds meer stemmen op om gewelddadige videogames aan banden te leggen. Kop van jut is het spel Bully, een game dat zich situeert op school en waarin de spelers andere scholieren intimideren en pesten. Minister van Justitie Laurette Onkelinx laat onderzoeken op het game verboden kan worden.

De minister reageert hiermee op de mediagenieke protestactie die de Gentse onderwijzers Paul Goossens en Filip Moens hebben opgezet tegen Bully en andere gewelddadige games. Op de website AntiPest hebben medestanders al meer dan 3.800 handtekeningen verzameld tegen geweldspelletjes.

Maar de Belgische gamerscommunity is niet zomaar van plan om over zich heen te laten lopen. Uit protest tegen de Bully-petitie en de huidige stemmingmakerij rond gewelddadige games hebben Sebastiaan De Coninck en Nicky Castermans een eigen petitie opgestart onder de paraplu ‘Gamers for Games’.

De twee initiatiefnemers wijzen op de verantwoordelijkheid van ouders bij de naleving van de leeftijdsgrenzen die op de verpakking van games worden vermeld. “Zolang die gerespecteerd wordt, mag er geen probleem zijn”, meent het duo, dat games beschouwt als “een manier van vrije uiting van creativiteit, een gegeven dat beschermd wordt door de grondwet”.

Een dag na de start hebben al bijna 100 internetgebruikers de petitie Gamers for Games, Vrijheid voor Games ondertekend. De initiatiefnemers roepen iedereen op om zoveel mogelijk vrienden en kennissen aan te porren om de petitie te ondertekenen. Of, zoals Sebastaan De Coninck in een e-mail laat weten: “Het is kerstmis… Misschien tijd om eens allen samen te werken voor iets moois: de vrije verkoop van games!”.

External links

Gamers for Games

External links

AntiPest