Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Vele fabrikanten zagen met lede ogen het succes aan van TomTom’s GO, de eerste compacte all-in-one navigatieoplossing. Sony springt nu ook op deze lucratieve markt en brengt de stijlvolle ‘nav-u’-serie uit.

De nieuwe NV-U50 en NV-U70T hebben naast een knap zilveren ontwerp niet meteen wereldschokkende, maar toch interessante eigenschappen. Zo heeft het kleuren touchscreen van 3,5inch doorsnede een extra brede kijkhoek van 80 graden, zodat je ook als je er niet pal voor zit een goed zicht hebt op het scherm.

Sony gebruikt een eigen GPS-chip voor de positionering, een interne batterij met lange levensduur moet het toestel van de nodige energie voorzien. De beste route wordt steeds berekend op basis van dynamische routeaanpassing via TMC-verkeersinformatie (Traffic Message Channel). De NVU-50 heeft hiervoor wel de optionele TMC-houder nodig, grote broer NVU-70T kreeg de functie ingebouwd.

Het NV-U50 instapmodel kent de volledige Beneluxkaart inclusief grensgebieden. Wil je heel Europa doorkruisen, dan is de NV-U70T met zijn pan-Europese dekking van 27 landen een goede reispartner. Zoals gewoonlijk is er een hele rits aan beschikbare talen, een Vlaamse stem ontbreekt niet.

Sony lanceert de nieuwe nav-u modellen in januari 2006. De NV-U50 moet 449 euro kosten, de NV-U70 met Europese map en ingebouwde TMC gaat over de toonbank voor 699 euro.

External links

Sony