Skype-gebruikers met een webcam kunnen elkaar voortaan recht in de ogen kijken. Versie 2.0 van de populaire internettelefoniedienst maakt videotelefonie mogelijk.

Om de gratis videotelefoniecapaciteiten van Skype 2.0 te promoten, heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met webcamfabrikanten Creative en Logitech. Allebei zullen ze Skype-gecertifieerde webcams op de markt brengen, net zoals er al Skype-gecertifieerde headsets of USB-telefoons bestaan.

Versie 2.0, die nog in de b├Ętafase verkeert, dingt ook naar de gusten van de bloggemeenschap. Gebruikers Typepad kunnen vanaf hun blog rechtstreeks gebeld worden. De b├Ętaversie bevat ook een toolbaar voor Microsoft Outlook, zodat contacten uit het Outlook-adresboek met een klik aanspreekbaar zijn.

Skype telt wereldwijd 53 miljoen geregistreerde gebruikers. In september werd het Luxemburgse bedrijfje opgekocht door veilingreus eBay voor 2,6 miljard euro. Twee weken terug lanceerde Sony al een gratis videotelefoniedienst onder de naam Instant Video Everywhere (IVE).

External links

Skype

External links

Logitech

External links

Creative