De legendarische gitaarbouwer Fender en technologiereus Intel showen met een prototype de toekomst van gitaarmuziek. De ‘surfgitaar’ TELE v1.0 kreeg het silhouet van een illustere voorganger en het technologische hart van een toekomstige pc.

Deze Fender heeft nog steeds zes snaren om de wildste gitaarsolo’s en de meest intieme muzieknoten te laten weerklinken, maar aan de achterkant werd de TELE v1.0 voorzien van een pc op basis van Intel’s mobiele Centrino-technologie. Muziekgrenzen zijn er om gebroken te worden, en technologie en draadloos internet kunnen hierin een grote rol spelen.

Zo zou een gitarist e-mails kunnen sturen vanop zijn instrument, surfen op het internet, riffs en partituren downloaden of via de webcam snel nog het gepaste gitaarsmoelwerk oefenen. De ingebouwde mp3-speler zorgt voor de deuntjes, en wanneer je zelf speelt kan je gitaar meteen je demotape opnemen op de harde schijf.

Wie deze Fender TELE v1.0 nu al koortsachtig bovenaan zijn of haar eindejaars ‘wishlist’ katapulteert, moet nog wat geduld oefenen en zich bezighouden met enkele sessies luchtgitaar spelen. Deze ‘surfgitaar’ is namelijk nog maar een prototype, en geeft gewoon een glimp op de toekomst van de rock & roll-gitarist…

External links

Fender

External links

Intel