De tijd dat externe harde schijven functionele maar o zo saaie dozen waren, ligt al een tijdje achter ons. LaCie gaat met de nieuwe Bricks-reeks weer een stapje verder en liet zich voor het design inspireren door bekend kleurrijk kinderspeelgoed.

De ‘Brick’ komt in twee versies: een Desktop Edition met een capaciteit van 160 tot 500 GB, en een Mobile Edition met een grootte van 40 tot 120 GB. LaCie nam ontwerper Ora-Ïto onder de arm, die de designmosterd ging halen bij de bekende Lego-speelgoedblokjes. De Bricks zijn tegelijkertijd harde schijf en kunstvoorwerp en komen in de vrolijke kleuren rood, wit en blauw.

Door hun ontwerp kunnen de schijven netjes op elkaar gestapeld worden. Is een Brick vol, dan zet je er gewoon een tweede bovenop. De Desktop Edition werkt via usb 2.0 en heeft een snelle harde schijf van 7.200 rpm. De Brick Mobile Edition werkt met een mobiele harde schijf van 5.400 rpm en slurpt zijn energie rechtstreeks uit de usb-poort; een extra voedingsadapter is dus niet nodig. Wie wil, kan de mobiele Brick ook krijgen met usb 2.0 én FireWire-aansluiting.

De LaCie Bricks zijn vanaf januari 2006 verkrijgbaar, inclusief back-upsoftware. Prijzen starten voor de Desktop Edition aan 129,99 euro (160 GB) en voor de Mobile Edition aan 109,99 euro (40 GB, usb 2.0) of 139,99 euro (40 GB, usb 2.0 en FireWire).

External links

LaCie