Films, foto’s en muziek van je pc op je televisie toveren vergt meestal een thuisnetwerk of een mediacenteroplossing. Iomega brengt met de ScreenPlay-multimediadrives externe harde schijven die je rechtstreeks op je televisietoestel kan aansluiten.

De Iomega ScreenPlay-drive komt in twee versies. De ScreenPlay is een compacte externe harde schijf. De drive heeft een opslagcapaciteit van 60 GB en kan al je muziek, films en foto’s op je televisie tonen zonder dat er een pc aan te pas komt. Je sluit de ScreenPlay via een usb 2.0-poort aan op je pc, en dan werkt hij als een gewone externe harde schijf. Eens aangesloten op je televisie (via composiet of s-video) kan de ScreenPlay wma, wav, mp3, jpg, avi, mpg en XviD-bestanden afspelen.

De ScreenPlay Pro is de wat grotere broer van de ScreenPlay en kreeg een designjas aangemeten om nooit uit de toon te vallen in je woonkamer. Deze drive beschikt over dezelfde mogelijkheden als zijn compacte broertje, maar pronkt met heel wat extra’s. Zo is er een potige opslagcapaciteit van 200 of zelfs 300 GB en een extra Firewire-aansluiting. De ScreenPlay Pro kreeg ook een ‘High Definition’ video-uitgangssignaal (met een resolutie tot 1.920 x 1.080i of 1.280 x 720p) en een digitale geluidsuitgang. De drive ondersteunt dezelfde formaten als de kleine ScreenPlay, en voegt daar nog iso, DivX en OGG Vorbis aan toe.

Iomega legt de nieuwe multimediadrives vanaf nu in de etalage. Kandidaat-kerstmannen tellen voor de kleine ScreenPlay van 60 GB 229 euro neer. De ScreenPlay Pro kost 329 euro (200 GB) of 349 euro (300 GB).

External links

Iomega