Banksys werkt aan een eenvoudige manier om betalingen op het internet via Bancontact/Mister Cash af te handelen. Een aparte kaartlezer is niet meer nodig.

Banksys werkt aan een eenvoudige manier om betalingen op het internet via Bancontact/Mister Cash af te handelen. Een aparte kaarlezer is niet meer nodig. Begin 2006 wordt het proefproject afgrond, waarna het aan de banken is om de dienst te commercialiseren.

Betalen met de bankkaart Bancontact/Mister Cash op het internet is al enkele jaren mogelijk via Banxafe, maar het initiatief is – om het zacht uit te drukken – bezwaarlijk een succes te noemen.

Enerzijds hebben consumenten een aparte kaartlezer nodig, de C-Zam PC. Tenzij je het geluk had dat je bank er eentje gratis meegaf, dien je zowat 50 euro op tafel te leggen om de kaartlezer in huis te halen. Bovendien is de kaartlezer moeilijk verkrijgbaar en zijn er maar weinig online handelaars die de Banxafe-betaalmogelijkheid aanbieden.

De nieuwe oplossing van Banksys maakt komaf met de kaartlezer. In de plaats daarvan wordt de mogelijkheid om te betalen met Bancontact/Mister Cash geïntegreerd in een dienst waarmee veel Belgen intussen vertrouwd zijn: pc-banking of internetbankieren. In het menu van pc-banking verschijnt dan een nieuwe functie: Bancontact/Mister Cash op het internet. De internetgebruiker die een bestelling plaatst bij een deelnemende webwinkel, kan tijdens het afhandelen van de betaling klikken op een link die hem leidt naar de Bancontact/Mister Cash-functie.

Er wordt verwacht dat de banken – en internethandelaars – vanaf begin volgend jaar de dienst kunnen commercialiseren. Dit betekent meteen ook het einde van Banxafe. Dat project wordt stopgezet. Niet alleen was de kaartlezer een te grote drempel voor klanten, ook de banken waren er niet echt tevreden over en wilden een oplossing via pc-banking, waarmee al veel klanten vertrouwd zijn.

External links

Banksys

External links

Banxafe