Kenwood is vooral bekend van huiskamer-hifi en autoradio’s, maar stort zich nu plots ook op de markt van draagbare audiospelers. De nieuwe HD20GA7 kreeg een Apple-zweem over zich heen en komt met een ingebouwde digitale versterker.

Kenwood wou het warm water niet opnieuw uitvinden, en heeft goed naar marktleider iPod gekeken bij het ontwerpen van het toestel. Zo vinden we een vierkantige variatie op het click-wheel terug, en de onvermijdelijke witte of zwarte kleur.

De Kenwood HD20GA7 kreeg een 20 GB groot harde schijfje in het vooronder en ondersteunt muziek in mp3- en wma-formaat. Er is een groot 2,2-inch kleurenscherm voorzien dat je zeven bedieningstalen kan voorschotelen. Op het scherm kan je gebruikersgegevens, muziekgegevens en eventueel cd-hoesjes bekijken. De communicatie met de pc verloopt via een usb 2.0-verbinding en de ingebouwde lithium-ion batterij zou goed zijn voor 16 uren luisterplezier.

Kenwood gaat er prat op dat de geluidskwaliteit van de 140 gram wegende mediaspeler beter is dan die van de concurrentie. Een ingebouwde digitale versterker zou een aanzienlijke geluidsverbetering met zich mee moeten brengen.

De Kenwood HD20GA7-W (wit) en HD20GA7-B (zwart) zijn vanaf nu verkrijgbaar voor 349 euro.

External links

Kenwood