PG Tips, één van de bekendste Britse theemerken, viert het 75-jarige bestaan met de introductie van een waterkoker die via SMS kan worden aangeschakeld.

Het mag niet verbazen: als er ergens op onze planeet een dergelijke waterkoker wordt gemaakt, is dat natuurlijk in Groot-Brittannië, waar een kopje thee een rotsvaste Engelse traditie is.

De term to put the kettle on is verankerd in het Britse taalgebruik en in samenwerking met mobiele aanbieder Orange heeft PG Tips de ReadyWhenUR ontwikkeld.

Deze speciale waterkoker kan via een sms’je switch on worden aangeschakeld, zodat er bij thuiskomt vers gekookt water klaarstaat. De ReadyWhenUR zal begin 2006 in “geselecteerde winkels” verkrijgbaar zijn, meldt PG Tips.

De bizarre uitvinding is niet geheel toevallig: in Engeland is PG Tips betrokken bij de promotie van de nieuwste Wallace & Gromit-film, over een niet al te snuggere, Britse uitvinder met zijn slimme hond. De film draait overigens sinds vorige week ook in onze bioscoopzalen.

Het gemak van een van op afstand inschakelbare waterkoker is prijzig: de in zwart en zilver verkrijgbare ReadyWhenUR kost straks zo’n 150 euro. De waterkoker zal, voor zover het zich laat aanzien, geen oversteek maken naar het Europese vasteland.

External links

PG Tips