Nog niet zo heel lang geleden liet Apple-baas Steve Jobs een nieuwe iPod op de wereld los: de nano. Over de 'gewone' iPod werd toen met geen woord gerept, maar nu lanceert Apple een vernieuwde versie van deze klassieker.

Nog niet zo heel lang geleden liet Apple-baas Steve Jobs een nieuwe iPod op de wereld los: de nano. Over de ‘gewone’ iPod werd toen met geen woord gerept, maar nu lanceert Apple een vernieuwde versie van deze klassieker.

De nieuwe iPod is 30% dunner dan zijn voorganger en ook de opslagcapaciteit werd van 20 naar 30 GB opgekrikt, maar de belangrijkste aanpassing is wel dat je nu ook video kan afspelen met het toestelletje. Om je kijkgemak te verhogen, werd ook het kleurenscherm gevoelig groter gemaakt (320 op 240 pixels en een beelddiagonaal van 2,5 inch).

Filmpjes downloaden kan je met Apple iTunes 6, die nog geen maand na versie 5 komt en meteen al heel wat nieuwe functies bevat. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf nu via iTunes muziek cadeau doen aan vrienden en commentaar geven bij songs en albums. Maar de belangrijkste nieuwigheid is dus de video-uitbreiding: meer dan 2.000 muziekvideo’s laten zich al vlotjes binnenhalen en ook kortfilms van animatiestudio Pixar worden voor een zacht prijsje op je harde schijf gemikt. Als kers op de taart biedt iTunes 6 ook een aantal populaire televisieseries zoals Lost en Desperate Housewives aan.

De mogelijkheid om video aan te kopen met iTunes 6 is in België nog niet beschikbaar. De nieuwe iPod kan je wel al aanschaffen. Net als de nano is hij ook verkrijgbaar in het zwart. De 30-GB versie kost 329 euro; voor de 60-GB variant betaal je 449 euro.

External links

Apple