Mediaportefeuilles zijn aan een gestage opkomst bezig, MSI en Creative brengen ieder een nieuw mobiel kijkdoosje uit waarmee je mobiel al je foto’s en films kan bekijken.

MSI heeft de MEGA VIEW 588 in het leven geroepen, een compacte mediaspeler met een opslagcapaciteit van 20 GB. Het toestel kreeg een 3,5-inch groot kleurenschermpje en kan SD/MMC-geheugenkaarten lezen.

Andere interessante eigenschappen zijn ‘usb-on-the-go’ – om rechtstreeks bestanden met andere usb-apparaten uit te wisselen -, directe opname naar mp3-indeling en een AV-uitgang om een groter scherm aan te sluiten. De MEGA VIEW 588 ondersteunt onder meer de mpeg4- en DivX-videoformaten.

Creative’s telg luistert naar de naam ‘Zen Vision’ en kreeg 30 GB opslagcapaciteit en een 3,7-inch kleurenscherm toebedeeld. Creative bouwde een CF-lezer in het toestel, en voorzag ook een microfoon, een ‘organiser’ met Outlook-synchronisatie en een klok.

De Zen Vision lust videoformaten zoals XviD, WMV, mpeg2 en mpeg4. De speler wordt via usb met de pc verbonden, of je kan een apart verkrijgbaar basisstation kopen. Beide spelers liggen nu in de winkel. De MSI MEGA VIEW 588 kost je 389 euro; de Creative Zen Vision gaat over de toonbank voor 499 euro.

External links

MSI

External links

Creative