Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Na lang aarzelen heeft Belgacom het tarief voor het basisabonnement van BelgacomTV bekendgemaakt. Een abonnement moet 9,95 euro kosten, goed voor 58 zenders.

Bij de lancering van BelgacomTV in juni kon de nationale telecomoperator nog geen prijs kleven op het standaard televisieabonnement Classic+. Tot 1 september was het gratis, maar Belgacom hield zich op de vlakte hoeveel het daarna zou kosten.

Goed een week voordat Telenet start met de nationale lancering van iDTV, heeft Belgacom nu wel een tariefplan klaar. Vanaf 1 september betalen BelgacomTV-klanten 9,95 euro per maand voor een abonnement op Classic+. “Een concurrerende prijs”, vindt Belgacom.

In ruil krijgen abonnees 58 nationale en internationale zenders. Opvallend is de toevoeging van de zenders van de RTBF (La Une en La Deux) aan het pakket. De zenders van de Vlaamse Media Maatschappij (VTM, KanaalTwee en Jim) ontbreken nog steeds op het appèl.

Met de nieuwe abonnementsprijs loopt het totale kostenplaatje van BelgacomTV op tot 73,05 euro per maand, inclusief telefoonlijn, ADSL-verbinding bij Belgacom en huur van de decoder.

Belgacom wil niet kwijt hoeveel klanten BelgacomTV al heeft binnengehaald. Wel lanceert het bedrijf een nieuwe promotieactie. Klanten die zich in september abonneren op BelgacomTV krijgen de modem en de installatie door een Belgacom-technicus cadeau. Bovendien hoeven ze de eerste maand geen abonnementsgeld te betalen voor Classic+.

Een andere nieuwigheid is dat klanten vanaf september de noodzakelijke decoder tijdelijk kunnen aankopen voor 199 euro. Totnogtoe kon deze decoder enkel gehuurd worden aan 6 euro per maand.

External links

BelgacomTV