Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Een Europese studie, uitgevoerd in opdracht van chipfabrikant Intel, geeft aan dat digitale technologie steeds belangrijker wordt in ons dagelijkse leven. Niet alleen onze omgang met vrienden, maar ook ons liefdesleven zou vlotter gaan dankzij e-mail en sms.

Uit het Digital Lifestyle Report komt naar boven dat driekwart van de Europeanen openstaat voor technologische nieuwigheden. Een opmerkelijk cijfer, want 5 jaar geleden bleek uit een gelijkaardige studie nog dat slechts iets meer dan de helft van het testpubliek geïnteresseerd was in technologische vooruitgang.

Laat één ding duidelijk zijn: een internetverbinding met bijhorende e-mailaccount is onmisbaar. 67% van de meer dan 6.000 ondervraagden is door het internet beter op de hoogte van het leven van zijn vrienden. Maar ook amoureuze escapades nemen een hoge vlucht dankzij e-mail. Bijna één op vijf is minder geremd om de eerste stap te zetten en langs digitale weg een afspraakje te versieren. De keerzijde van de medaille is dat het ook makkelijker en minder confronterend wordt om afspraken op het laatste moment af te zeggen. Maar liefst 77% van de Europeanen geeft toe dat ze op die manier al eens een afspraak geannuleerd hebben.

Nieuwe technologieën raken ook relatief snel ingeburgerd. Elke respondent kreeg een lijstje met veertien toepassingen (digitale televisie, iPod, draadloos internet, …) geserveerd, waarop ze moesten aanduiden welke technologieën ze in huis hadden. De meerderheid bezat minstens de helft van de 14 items. Vooral pc’s, digitale camera’s, dvd-spelers en gsm-toestellen zijn prominent aanwezig in Europese huiskamers.

43% van de Europeanen beweert dan ook dat zijn leven drastisch zou veranderen zonder dvd-speler, computer of internet. Eén op acht zou naar eigen zeggen niet overleven zonder deze digitale technologie.