Revolutie bij Apple. Voor het eerst introduceert het bedrijf een muis met meer dan één muisknop. De Mighty Mouse is verkrijgbaar voor Mac en Windows.

De Mighty Mouse is de eerste meerknopsmuis van Apple. Hoewel het besturingssysteem van Apple al enkele jaren een meerknopsmuis ondersteunt, bleef Apple koppig vasthouden aan het concept van één muis, één knop.

De nieuwe muis breekt nu radicaal met die traditie. Qua uiterlijk lijkt de Mighty Mouse op de huidige Apple Pro Mouse, maar met toevoeging van twee aanraakgevoelige sensoren aan de zijkant én – eveneens een primeur – een scrollbal.

Met de scrollbal – Apple’s eigenzinnige interpretatie van een scrollwieltje in de vorm van een bal – kan je verticaal, horizontaal én diagonaal scrollen.

De Mighty Mouse heeft geen zichtbare knoppen, maar werkt met sensoren. Door rechtsboven of linksboven te klikken, worden de eerste twee knoppen geactiveerd. De andere twee knoppen komen tot leven door op de scrollbal te drukken en in de aanraakgevoelige sensoren aan de zijkant te knijpen.

De Mighty Mouse kost 55 euro en kan – net als de iPod – via een USB-kabel aangesloten worden op zowel een Mac als Windows-computer.

External links

Apple