HP brengt met de R817 en R818 twee nieuwe digitale camera’s uit in de Photosmart-reeks. Beide toestellen werken met een Pentax-lens, een docking station en een optionele duikjas.

HP plaatst een lens van expert Pentax in de nieuwe R817 en R818, met een optische zoom van 5x. Beide toestellen werken aan een resolutie van 5,1 megapixel, meer dan voldoende voor snelle vakantiekiekjes. De Photosmart R817 kreeg een zilveren behuizing aangemeten, de R818 steekt in een vulkaangrijze kleur.

Beide camera’s beschikken over automatische scherpstelling, een lcd-scherm van 5,1 cm, een handmatige fotomodus en 15 voorgeprogrammeerde opnameprogramma’s. HP voorziet ook extra software voor contrastverbetering en rode-ogencorrectie. Verder kan je op de camera zelf foto’s aan mekaar rijgen tot één grote panoramafoto. Je kan ook korte video’s opnemen, en uit die video een beeld kiezen, als foto bewaren en rechtstreeks afdrukken.

De Photosmart R818 wordt standaard geleverd met een docking station om de camera snel en makkelijk met je pc te verbinden. Voor de R817 is dit docking station een optie. Ben je van plan om ook onder water je fotografiekunsten te vertonen? Dan kan je de twee toestellen voorzien van een speciale duikjas, een waterdichte plastic behuizing speciaal voor onderwaterfotografie tot op een diepte van 40 meter.

HP legt beide camera’s nu bij de fotoboer. De R817 kost 349 euro; voor het docking station betaal je 50 euro extra. De R818 wordt standaard geleverd met docking station, een camerahoes en een extra lithium-ion batterij voor 429 euro.

External links

HP