Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Meer dan 26 miljoen mensen hebben zaterdag een SMS-berichtje verstuurd ter ondersteuning van de Live 8-campagne, een nieuw wereldrecord. Dat hebben de organisatoren van de wereldwijde liefdadigheidsconcerten tegen armoede zondag bekendgemaakt.

Het vorige record van het hoogste aantal SMS-berichten op een dag stond op rekening van een aflevering van ‘American Idol’, de Amerikaanse versie van Idool. Toen bleef de teller steken op 5,8 miljoen verstuurde tekstberichten op een dag.

Gsm-bezitters die de Live 8-campagne willen steunen, konden hun naam sms’en naar het internationale nummer 00 44 7717 999 999. Hun naam werd dan toegevoegd aan de Live 8 List, een soort van petitie die de organisatoren willen overhandigen aan de landen van de G8, de onofficiĆ«le groep van acht rijkste landen ter wereld. De G8 komt in de tweede helft van deze week samen in het Schotse Gleneagles.

De SMS’jes voor Live 8 kwamen van over de hele wereld binnen. Het merendeel van de berichten was afkomstig van West-Europa, maar cijfers per land ontbreken. Je kan nog tot eind juli een sms sturen.

Ook de Amerikaanse internetprovider AOL claimt een wereldrecord. Iets meer dan vijf miljoen internauten hebben de door AOL gestreamde videobeelden van de liefdadigheidsconcerten bekeken, meteen goed voor de titel ‘grootste streaming event ooit’.

External links

Live 8