Schijfperser Ricoh lanceert een dvd waarop je je eigen label rechtstreeks kan afdrukken met een printer. Meteen een goed alternatief voor de LightScribe-technologie.

De DVD+R 2.4x Double Layer Printable is – zijn naam geeft het al weer – een dubbellaags dvd-schijfje met een opslagcapaciteit van 8,5 GB. Dat moet voldoende zijn om zo’n vier uur aan dvd-film weg te stouwen, of ettelijke dagen mp3-luisterplezier. Het nieuwe aan deze schijfjes is dat je ze eigenhandig kan bedrukken met een inkjetprinter. Zo moet je dus geen labels meer kleven om orde in je dvd-archief te houden. Print in zwart/wit of kleur het gewenste label op het schijfje, en het zal meteen opvallen in je archief.

Dit dvd-bedrukken met je eigen inkjetprinter is meteen een goed alternatief voor de nieuwe LightScribe-technologie. Hierbij wordt – op dvd-schijfjes met een speciale bovenlaag – een label ‘geschreven’ door de laser van de brander. LightScribe maakt echter alleen monochrome labels mogelijk, en je hebt hiervoor ook een speciale brander nodig.

De Ricoh DVD+R 2.4x DL Printable-schijfjes zijn vanaf eind juli beschikbaar op een spindel van 10 stuks. Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend.

External links

Ricoh