Bij Packard Bell kan je je tegenwoordig niet enkel pc’s of een LCD-scherm aanschaffen, maar ook muziek. Met de opening van een eigen online muziekwinkel bouwt het merk voort op zijn multimedia-imago. Volgens Packard Bell zijn zij de eerste pc-leverancier die met zo’n dienst begint. Dat is correct voor het Windows-platform, maar algemeen genomen was Apple hen met iTunes Music Store voor.

MusicStation, zoals de nieuwe winkel heet, zal liedjes in WMA-formaat aanbieden aan 0,99 euro per nummer. Daarmee houdt Packard Bell zich aan de heersende norm, want zowat alle andere online muziekwinkels hanteren dezelfde prijs per gedownload liedje.

Packard Bell speelt in dit geval de rol van herverkoper. Achter de schermen worden de technologie en de muziekbibliotheek van OD2 gebruikt. Dit Britse bedrijf werd oorspronkelijk opgericht door muzikant Peter Gabriel en in 2004 opgekocht door het Amerikaanse LoudEye. Het is geen nieuwe naam op de Belgische markt: OD2 is al geruime tijd actief, en levert zijn muziekdiensten aan onder andere Skynet Music Club, Tiscali en MSN Music.

External links

Packard Bell

External links

MusicStation