Het Koreaanse Cowon steekt met de iAUDIO X5 resoluut naar de iPod-kroon. Vooral zijn kleurenscherm, usb-aansluiting voor digitale camera’s en videomogelijkheden springen in het oog.

De iAUDIO X5 is een mp3-speler met een harde schijf van 20, 30 of 60 GB. Om al die gigabytes te vullen, ondersteunt het toestel een rits muziekformaten: mp3, wma, ogg, asf, wav en zelfs het open-sourceformaat FLAC. Om je foto’s op de iAUDIO X5 te bekijken, beschikt het toestel over ‘usb-on-the-go’-functionaliteit. Gewoon je digitale camera aan de mp3-speler hangen, en je kan je foto’s dadelijk op het 1,8-inch grote kleurenscherm bekijken. Met de bijgeleverde software Jetaudio zet je je videoclips en filmpjes om in het MPEG4-formaat om ze daarna op de iAUDIO X5 bekijken.

Cowon heeft dit apparaatje voorzien van alle toeters en bellen. Zo is er een line-iningang voorzien, een ingebouwd microfoontje en een FM-radio met timerfunctie waarvan je zelf mp3-opnames kan maken en deze kan bewaren op de harde schijf. Een ietwat bizarre functie is de ondersteuning voor .txt-bestanden, zodat je tekstberichten kan lezen terwijl je van je muziek geniet. De lithium-ion batterij van het toestel is goed voor 14 uur speelplezier.

De Cowon iAUDIO X5 zingt vanaf nu zijn deuntjes, voor 399 euro (20 GB-model) kan je meezingen. Wil je meer opslagcapaciteit, dan tel je 459 euro (30 GB) of 569 euro (60 GB) neer. Je vindt de verkoopspunten op de website van verdeler Dectel.

External links

Cowon iAUDIO

External links

Dectel