Philips komt met een opvolger voor zijn Streamium-reeks van netwerk media centers, en springt met de WACS700 meteen een niveau hoger dankzij draadloze streaming van je muziek en een smaakvol design.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Philips komt met een opvolger voor zijn Streamium-reeks van netwerk media centers, en springt met de WACS700 meteen een niveau hoger dankzij draadloze streaming van je muziek en een smaakvol design.

De eerste generatie van de Philips Streamium was een leuk idee, maar kon tot nu toe niet echt tot in de huiskamer doordringen. De Streamium is een heuse jukebox die al je cd’s herbergt zodat je via je thuisnetwerk waar je maar wil naar je muziek kan luisteren. Tegenwoordig maken draadloze thuisnetwerken hun opmars, en de nieuwe Streamium WACS700 speelt daar handig op in.

De Streamium bestaat uit minimum twee componenten: een basisstation en een muziekstation. Het basisstation kan tot 750 audio-cd’s opslaan in MP3-formaat op zijn interne harde schijf van 40 GB. Het basisstation streamt je muziek draadloos naar het muziekstation via WiFi; de Streamium integreert zich in je bestaande draadloze netwerk. Je kan tot vijf van die aparte muziekstations in je huis hangen. Hebben je huisgenoten allemaal een verschillende muzieksmaak, dan kan de Streamium ieder muziekstation zijn eigen liedjes bezorgen. Iedereen beluistert dan zijn eigen cd’s, kwestie van de huisvrede te bewaren. Hou je een feestje in huis, dan zorgt de ‘Music Broadcast Party’-optie ervoor dat de feestmuziek door heel je huis te horen is op alle muziekstations. Verhuis je tussen kamers, dan kan je je muziek ‘meenemen’ naar de volgende kamer waar een station is aangesloten.

Via je thuisnetwerk snort de Streamium alle informatie over bijvoorbeeld titel, album en artiest op via de Gracenote-muziekdatabase op het internet. De gevonden informatie verschijnt op het display van de stations, en op het LCD-schermpje van de afstandsbediening. Philips heeft de Streamium een uiterst strak design aangemeten, waarbij de luidsprekers zijn weggewerkt in een ultraplatte behuizing.

De nieuwe Philips Streamium WACS700 is vanaf september verkrijgbaar. Zijn prijs is echter niet van de poes: voor 899 euro haal je deze draadloze jukebox in huis.

External links

Philips