Vorige week zijn in de 38 belangrijkste Belgische treinstations hotspots de lucht in gegaan. En voor heel even mag je er gratis surfen. Maar raak er niet te veel aan gewend: vanaf september moet je je portemonnee bovenhalen om te surfen via de door Telenet uitgebate hotspots.

De kostprijs om te surfen in een station is hetzelfde als via andere Telenet-hotspots. Een uur het internet optrekken kost 9,99 euro (verspreid over negentig dagen), twee uur komt op 5 euro (maar dit loopt twee uur na de eerste login af) en het kost 20 euro om 24 uur aan een stuk te surfen. Daarnaast zijn er ook vaste contracten die variëren van 25 tot 65 euro per maand, naargelang je al of niet Telenet-klant bent. Bestaande klanten kunnen ook op de uurtarieven korting krijgen.

Het vijfjarencontract met de NMBS is een belangrijke overwinning voor Telenet. Net zoals zijn grote rivaal Belgacom wil de breedbandoperator een nationaal netwerk van WiFi-hotspots oprichten. Het is dan ook een helse race voor wie de meeste en interessantste netwerklocaties kan inpalmen. Momenteel biedt Telenet op 265 locaties een hotspot aan, maar tegen het einde van het jaar zou dat uitgroeien tot een 1.000-tal. Hotspots van Belgacom zijn momenteel op 350 plaatsen te vinden.

Telenet staat ook een streepje voor als het gaat om het ronselen van internationale gebruikers. Door een nieuwe samenwerking met iPass, een internationale WiFi-dienstverlener, kunnen klanten van dat bedrijf nu ook naadloos surfen via een Telenet-hotspot. Doelgroep zijn vooral buitenlandse zakenreizigers die via iPass universele hotspottoegang zoeken.

External links

Telenet Hotspot

External links

iPass