HP en AMD brengen een speciale notebook voor het goede doel op de markt. Een deel van de opbrengst gaat naar de Lance Armstrong Foundation, de hulporganisatie van zesvoudig tourwinnaar en ex-kankerpatiënt Lance Armstrong.

De HP Special Edition L2000 Notebook PC heeft de nieuwe mobiele processor van AMD onder de motorkap, de Turion 64. De opvallende zwartgele notebooks dragen de boodschap ‘LiveStrong’ op de achterkant van het beeldscherm. Net naast het toetsenbord staat de handtekening van de Amerikaanse wielrenner gegraveerd.

Per verkochte notebook storten AMD en HP samen 50 dollar (40 euro) op de rekening van de Lance Armstrong Foundation, een door Armstrong opgerichte organisatie voor de ondersteuning van kankerpatiënten en kankeronderzoek. Consumenten die de Special Edition L2000 Notebook PC aanschaffen, worden aangemoedigd om eveneens 50 dollar bij te leggen. Chipfabrikant AMD heeft zich verbonden om zo de komende twee jaar minstens vier miljoen dollar (3,2 miljoen euro) in te zamelen.

De notebook kan vanaf juni – net voor de start van de Ronde van Frankrijk – besteld worden op de website van HP. Europese wielerfans komen echter van een kale reis terug: de draagbare computer is voorlopig enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Notebookfabrikanten brengen wel vaker een speciale, gelimiteerde editie uit van een notebookmodel. Eén van de meest in het oogspringende is de Acer Ferrari 3000-serie, een snelheidsmonster in het bekende Ferrari-rood. In Groot-Brittannië bracht Rock Direct de Pink Pegasus Ti uit, een sierlijke, ultraplatte notebook in een roze verpakking. Niet alleen de kleur was opvallend, het bedrijf doneerde een deel van de opbrengst aan een campagne tegen borstkanker.

External links

HP LiveStrong

External links

AMD LiveStrong

External links

Lance Armstrong Foundation

External links

Acer Ferrari