Intel betaalt een Britse ingenieur 10.000 dollar voor een originele kopie van het Electronics Magazine uit 1965, waarin de Wet van Moore voor het eerst werd beschreven. De man bewaarde het tijdschrift jarenlang onder een houten vloer.

David Clark, een ingenieur uit het Engelse Surrey, bewaarde bijna veertig jaar lang het tijdschrift – samen met een stapel andere magazines – onder een houten vloer. Tot ergernis van zijn vrouw, die Clark meerdere malen aanmoedigde om de papierberg weg te gooien.

Clark hield echter koppig vast aan zijn collectie tijdschriften en vertelde zijn vrouw dat de tijdschriften ooit veel geld zouden opbrengen. Een goede gok: veertig jaar later betaalt Intel 7.750 euro voor een onberispelijke versie van het Electronics Magazine van 19 april 1965, met daarin de eerste vermelding van de Wet van Moore.

Gordon Moore, samen met Robert Noyce oprichter van chipfabrikant Intel, voorspelde in 1965 dat de capaciteit van geheugen- en processorchips ieder anderhalf à twee jaar zou verdubbelen. Deze Wet van Moore blijkt tot op de dag van vandaag te kloppen.

Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van de wet lanceerde Intel vorige week een wereldwijde zoektocht naar het bewuste nummer. Vreemd genoeg had het bedrijf na al die jaren zelf geen kopie meer in huis. Het duurbetaalde tijdschrift krijgt nu een ereplaats in het museum van Intel.

External links

Intel