Het lijkt niets bijzonders: iemand wil graag zijn financiën beter beheren en volgt daarvoor computerles. Opmerkelijker is het als de cursist de honderd al is gepasseerd.

De Brit Sidney Platt wordt door BBC News geportretteerd, want hoewel meer ouderen de voordelen van computers en internet ondekken, zijn honderjarige cursisten bijzonder.

Platt snapt alle ophef niet echt. Hij zweert bij een bord pap om de dag mee te beginnen en plenty of exercise. De student werd afgelopen maart honderd jaar en volgt al vijf jaar computercursussen op de campus van het Romford college.

Platt behaalde de eerste en tweede graad in spreadsheets, tekstverwerkers en databases. Hij wil nu meer informatie voor financieel beheer op de computer. Daarnaast spreekt de ondernemende Brit Duits, Frans en Italiaans en speelt hij piano.

“Er is altijd wel iets nieuws te leren en ik heb ontdekt dat computervaardigheden opdoen mijn kennis over nieuwe technologie vergroot.” Docenten noemen Platt een geavanceerde computerkenner. Platt: “Ik heb allerlei snelle trucs geleerd waar de meeste mensen geen weet van hebben.”

Honderd worden is niets bijzonders, aldus Platt: “Heel veel mensen worden honderd tegenwoordig.” Maar, zo erkent hij, weinigen gaan vervolgens computerkunde studeren.

External links

BBC News