Ruim anderhalf jaar na de voorstelling van de EOS 300D, de eerste digitale reflexcamera voor de fotoliefhebber, heeft Canon de opvolger klaar. De EOS 350 krijgt een hogere resolutie, snellere beeldverwerker en tientallen kleine verbeteringen.

Het hart van de EOS 350D Digital is, net als in de EOS 20D, een 8-megapixel CMOS-sensor in APS-formaat. Verder kreeg de camera dezelfde DIGIC II-beeldprocessor die terug te vinden is in Canons professionele reeks van D-SLR-camera’s.

Daardoor is hij heel wat sneller dan de 300D; hij maakt maximaal 14 opeenvolgende opnames aan 3 frames per seconde, en kan beelden tegelijk als RAW en JPEG opslaan. De opstarttijd werd gereduceerd tot twee tienden van een seconde, en de camera kreeg USB 2.0 in plaats van USB 1.1.

Het toestel zelf is 10 procent lichter en 25 procent kleiner dan de 300D, en is nog steeds in verstevigde kunststof uitgevoerd – de aluminium behuizing blijft bij Canon voorbehouden voor duurdere apparaten. Wel kunt u nu kiezen tussen een zilveren en een zwarte uitvoering.

Onder de motorkap vinden we nog heel wat verbeteringen. Zo gebruikt de flitser nu E-TTL II-flitsmeting voor consistente belichtingen en kunt u kiezen uit drie scherpstelprogramma’s: EZ?n-Opname AF, AI SERVO en AI Focus. De camera kreeg hetzelfde zwart-witprogramma als de EOS 20D, zodat u zonder in Photoshop te duiken zwart-witopnames met allerlei filtereffecten kunt maken. De 350D is uiteraard PictBridge-compatibel, zodat u opnames kunt afdrukken zonder dat er een pc aan te pas komt.

De EOS 350D komt in april op de markt met een lanceerprijs van 999 euro. In combinatie met de lichtjes herziene EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II-lens wordt dat 1.099 euro.

External links

Canon