De volgende versie van de Firefox-browser zal niet in maart, maar pas ten vroegste in juni verschijnen. Een vooraanstaande Firefox-ontwikkelaar ontkent dat het uitstel iets te maken heeft met de overstap van twee programmeurs naar Google.

Versie 1.1 staat bekend onder de naam ‘Deer Park’ en is in de eerste plaats bedoeld als oplossing voor de fouten in Firefox 1.0. Aanvankelijk stond de update gepland voor een verschijning in definitieve vorm in maart. Meer dan waarschijnlijk zal dan pas een zeer vroege preview verschijnen, terwijl de uiteindelijke versie minstens tot juni op zich laat wachten.

De reden voor het uitstel ligt volgens lead engineer Ben Goodger bij de grote kwantiteit fouten die nog in de Firefox-code zitten. Dat de vertraging het gevolg is van de overstap van Goodger en collega-programmeur Darin Fisher naar Google, wil de ontwikkelaar niet gezegd hebben. Op zijn blog verklaart hij dat het uitstel te maken heeft met de langer dan verwachte testperiode en de tijd die nodig is om de 1.1 versie aan te passen aan de lokale markten.

External links

Inside Firefox