Universiteiten en hogescholen kunnen gratis een sitelicentie krijgen voor de browser van Opera Software. Studenten kunnen zo kosteloos kennismaken met de Noorse browser. Opera vraagt wel geld voor ondersteuning en aanpassingen aan de software, zoals het toevoegen van het logo van de onderwijsinstelling.

Het bedrijf wil met het aanbod academici beschermen tegen lekken in “meer kwetsbare browsers” en een veilige, gepersonaliseerde surfervaring aanbieden aan de toekomstige beleidsmakers. Enkele bekende onderwijsinstellingen zijn al ingegaan op het aanbod van de softwarebouwer, waaronder de universiteit van Oxford en het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Opera moet wel een agressievere prijspolitiek voeren om de concurrentie aan te gaan met het oprukkende Firefox. Beide browsers worden door beveiligingsexperts aanbevolen als alternatief voor Internet Explorer.

Veel universiteiten kiezen eerder voor Firefox dan voor Opera als alternatief voor IE, omdat de browser van Mozilla voor iedereen gratis is. Zo raadt de Leuvense universiteit haar studenten aan om te surfen met Firefox. Het kosteloos weggeven van educatieve sitelicenties moet Opera weer in beeld brengen.

Individuele hogeschool- en universiteitsstudenten hadden al langer de mogelijkheid om een licentie voor Opera te kopen aan een gereduceerde prijs. Wie kan aantonen student te zijn, betaalt 24 euro in plaats van 34 euro.

External links

Opera Higher Education Program

External links

KU Leuven – LUDIT