Sony zal vanaf april nieuwe memorysticks, met een hogere lees- en schrijfsnelheid en grote opslagruimte tot 2 gigabyte, op de markt brengen. De memorysticks komen in standaard- en het verkorte 'Duo'-formaat op de markt.

Sony zal vanaf april nieuwe memorysticks, met een hogere lees- en schrijfsnelheid en grote opslagruimte tot 2 gigabyte, op de markt brengen. De memorysticks komen in standaard- en het verkorte ‘Duo’-formaat op de markt.

De Duo-variant zal maximaal 1 gigabyte kunnen opslaan. De memorystick van normale omvang kan 2 gigabyte bevatten. Sony had de geheugenstaafjes al in september 2004 aangekondigd, maar zag zich door technische problemen genoodzaakt de introductie uit te stellen tot februari 2005. Die deadline wordt evenmin gehaald.

De komst van snelle memorysticks is een bevestiging dat Sony het memorystickformaat wil blijven promoten. Van alle elektronicafabrikanten gebruikt eigenlijk alleen Sony het formaat. Een doorbraak als algemeen en populair opslagmedium, zoals dat Sony indertijd met de 1,44 megabyte floppy disk wél lukte, is voorlopig uitgebleven.

Gebrek aan snelheid in memorystickgeheugen dwong Sony om in eigen high-end megapixelcamera’s voor CompactFlash te kiezen, een opslagmedium dat hogere snelheden aankan.

Het ligt voor de hand dat nieuwe Sony camera’s, die in korte tijd grote hoeveelheden data genereren en moeten wegschrijven, in de toekomst met de high speed memorysticks overweg kunnen. De nu aangekondigde memorysticks schrijven data met 10 megabyte per seconde.

Prijzen van de high speed memorysticks, die het eerst in Japan op de markt komen, zijn niet bekendgemaakt.

External links

Sony