Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Met een bescheiden advertentie in een aantal kranten geeft Aldi wat uitleg over de beslissing om op de valreep een felbegeerde dvd-recorder uit de handel te halen. Veel duidelijkheid schept de keten niet, maar ze belooft wel dat het toestel opnieuw wordt aangeboden.

Wat nu juist het probleem was met de dvd-recorder die Aldi vorige woensdag ging aanbieden, is nog altijd niet duidelijk. De officiële verklaring luidt: “Bij een laatst kwaliteitscontrole op de geleverde dvd-recorders hebben wij vastgesteld dat het toestel niet volledig aan onze strenge kwaliteitseisen voldoet. Daarom hebben wij beslist om de dvd-recorder niet in verkoop te brengen op woensdag 8 december.”

Op allerlei forums wordt gespeculeerd dat het probleem lag bij de tuner, voeding of een incompatibiliteit met een toekomstige digitale televisiestandaard. Zo’n uitgebreide uitleg geeft Aldi dus niet. Maar er is wel de belofte gedaan dat de winkelketen in de nabije toekomst een gelijkaardig toestel zal aanbieden.

Vorige woensdag was er grote teleurstelling bij Aldi-klanten die schijnbaar in grote getallen naar de winkels waren afgezakt om de speler te kopen. Een krant gewaagde zelfs van ‘Oostblok-toestanden’ te spreken. Daarom heeft Aldi een voorstel klaar: “Wij zullen dan een toestel voor u reserveren en u persoonlijk verwittigen wanneer u uw dvd-recorder kunt afhalen tegen dezelfde voorwaarden als in de aanbieding van woensdag 8 december.”

External links

Aldi