Microsoft stelt elke maand patches samen voor diverse softwareproducten. Het bedrijf brengt de grootste klanten enkele dagen van tevoren op de hoogte van de inhoud van deze patches, maar vanaf nu kunnen ook gewone klanten een waarschuwing krijgen.

Elke tweede dinsdag van de maand brengt Microsoft nieuwe patches uit. Dankzij het Advanced Notification-programma kunnen klanten en bedrijven zich per e-mail laten inlichten over de precieze inhoud van de patches. Het bulletin, dat vanaf nu dus ook voor gewone gebruikers wordt opengesteld, wordt drie dagen voor de daadwerkelijke publicatie van de updates rondgestuurd.

Het stelt systeembeheerders in staat te anticiperen op de ernst en de soort patches die aanstaande zijn. De informatie komt vanaf deze maand op de Microsoft TechNet-website; het inschrijfsysteem voor e-mailnotificatie zal vanaf december beschikbaar zijn.

Tegenover IT-tijdschrift Silicon.com verklaart Microsoft dat de verruiming een gevolg is van de terugkoppeling door klanten. Het bedrijf benadrukt dat de bulletins zo geschreven zullen zijn dat kwaadwillenden de geconstateerde lekken niet kunnen exploiteren.

Met een bijdrage van Jo Best, Silicon.com

External links

Microsoft Advanced Notification