Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Met de introductie van nieuwe instapmodellen in twee van z’n productfamilies probeert Apple zich te profileren als een interessanter alternatief voor Windows-machines.

Dat doet het merk op twee fronten. Door de prijs van de 12-inch iBook te drukken naar 1.099 euro wordt de consumentennotebook van Apple bijzonder aantrekkelijk. Vooral om dat het merk zowat als enige het 12,1-inch model als instapper beschouwt. Deze meeste andere merken zien slanke notebooks als nicheproducten die qua prijs bovenaan het assortiment zitten – zeker met een autonomie van vijf tot zes uur.

De iBook-familie is niet enkel in prijs verlaagd, ook de specificaties werden lichtjes aangepast. Zo vinden we in de koelkastwitte notebook nu standaard AirPort Extreme en een 1,2- of 1,33-GHz G4 – waarmee de afstand tussen de iBook en de duurdere PowerBook nogmaals verkleint. Die laatste beschikt wel standaard over meer snufjes en een sneller geheugentype.

Helemaal aan de andere kant van het assortiment verschijnt er bij de Power Macs een nieuw instapmodel – zowaar de terugkeer van een Power Mac met een enkele processor. Sinds juni van dit jaar, toen de enkele 1,6-GHz versie geschrapt werd, verkocht Apple enkel nog machines met twee G5-processors. De nieuwe 1,8-GHz uitvoering maakt het mogelijk om tegen een veel lagere prijs een Power Mac G5 aan te schaffen: 1.689 euro.

External links

Apple