Pak even uw agenda erbij en noteer dat u uiterlijk eind december 2005 uw laatste mails verstuurd moet hebben. Volgens een Finse professor is het namelijk tegen 2006 afgelopen met het internet.

Hannu Kari van de Technische Universiteit van Helsinki baseert zijn voorspelling op de stijgende trend in computervirussen en spam. Gezien de huidige trend zou het in 2006 tot een “ineenstorting van het internet” leiden, aldus Kari.

“De problemen beperken zich niet tot technologie”, aldus Kari. “Er zijn veel slechte mensen die enkel chaos willen creĆ«ren”, meent hij. Doordat het internet steeds minder goed functioneert door allerlei spamvormen en virussen, zal het steeds gevoeliger worden voor manipulatie, voorspelt Kari.

Professor Kari verwacht dat spam op een gegeven moment een grens bereikt waardoor het netwerk het mailverkeer niet langer aankan. Bovendien wordt de betrouwbaarheid van online informatie steeds meer ondermijnd, aldus Kari.

Lekken in software kunnen overal ter wereld worden uitgebuit en computers worden met tienduizenden tegelijk gerekruteerd voor massale aanvallen op sites en specifieke netwerken.

Kari denk dat alleen verbeteringen in de infrastructuur, software en identificatie van individuele gebruikers het internet van de ondergang kunnen redden.

External links

Hannu H. Kari