Nadat er maandenlange werd gespeculeerd over een nieuwe familie Tungsten-handhelds, presteert PalmOne alvast één nieuwe telg. De T5 is de opvolger van de Tungsten E en heeft als grootste pluspunt een nog nooit geziene hoeveelheid interne geheugen.

Met 256 MB [215 MB voor gebruikers, nvdr] onder de motorkap is de T5 beter gepositioneerd om applicaties te draaien én krijgt de handheld een tweede rol. Dankzij nieuwe software en een nieuwe Drive Mode kan de handheld meteen dubbelen als USB-geheugenstaaf. Hierdoor wordt komaf gemaakt met een speciale applicatie om bestanden over te zetten en kunnen gebruikers gewoon bestanden verslepen binnen Verkenner.

Met een 416-MHz Xscale-processor belooft de T5 snelle prestaties. Standaard is er ondersteuning voor het tonen van MS Word-, Excel en PowerPoint-bestanden. Voor het zakelijk doelpubliek heeft PalmOne bovendien een draadloos minitoetsenbord in petto.

Een in het oog springend gebrek van de nieuwe Tungsten is de afwezigheid van WiFi. Hoewel de T5 wél beschikt over Bluetooth, schiet de zakcomputer hiermee fors tekort. Zeker in vergelijking met concurrerende Pocket PC’s zoals de Dell Axim X30, die op hetzelfde prijspunt doorgaans over de draadloos technologie beschikken. PalmOne’s nieuwste kan wel via een expansiekaart uitgerust worden met WiFi.

External links

PalmOne