Clickx 412

Als je vraagt wat ons als mensen van computers onderscheidt, dan hoor je vaak dat enkel wij creatief kunnen zijn en kunst kunnen maken. Klinkt logisch, toch? Fout. Dat bewees onder meer het kunstwerk Théâtre d’Opéra Spatial van de Amerikaanse artiest Jason M. Allen. Het bleek niet van zijn hand, maar gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wij gingen zelf aan de slag met een AI-tool en het coverbeeld van dit Clickx-nummer is het werk van… AI. Echt waar. Nummer 412 mag dus niet ontbreken in jouw Clickx-verzameling.

Ook actueel is onze koopgids elektrische verwarmingstoestellen. Kunnen ze de energiecrisis helpen bestrijden en welke toestellen koop je best (niet)? Daarnaast gaan we de meer nuchtere, klassieke Clickx-toer op, met koopgidsen voor seniorentelefoons en DAB-radio’s.

En zoals steeds kan je je computer of smartphone nog wat meer op punt stellen in onze workshops. Zo leer je onder andere hoe je Windows PowerShell kan updaten en je contactgegevens kan achterlaten op je smartphone voor wanneer je hem zou kwijtspelen.