Mediaspeler

Update 06/01/2022: de nieuwe mediaspeler is vanaf vandaag beschikbaar voor alle gebruikers met Windows 11 Build 22000.346. Je downloadt Windows Media Player via de Microsoft Store.


Origineel artikel 17/11/2021: Microsoft heeft een nieuwe mediaspeler-app gelanceerd voor Windows 11. Die mediaspeler is vooralsnog alleen beschikbaar voor Windows Insiders in het Dev Channel maar is duidelijk al in een vrij volwassen fase beland. De applicatie gaat de bestaande Groove-app vervangen en Microsoft wil eerst extra feedback verzamelen om de multiplayer-app verder te kunnen uitbouwen.

Windows 11 Media Player App

Qua functies lijkt de Media Player App sterk op zijn voorganger. De applicatie speelt muziek en video’s af en laadt ook automatisch content in die op je pc staat. Je kan ook zelf bepalen uit welke mappen Media Player App zijn content mag halen.

Momenteel lijkt de applicatie nog sterkt gefocust op offline content en lijkt Media Player App sterk op iTunes of iets gelijkaardig. Een opvallende zet aangezien steeds meer mensen gebruikmaken van muziek- en videostreamingdiensten.

Windows 11 mediaspeler Media Player App