Check vooraf of belangrijke apps niet gekoppeld zijn met je Facebook-account, zodat je later niet in de problemen komt. 


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De nieuwste preview van Windows 10 brengt Android en Microsoft besturingssysteem dichter bij elkaar. Microsoft rolt een app uit die het werken met beide platformen moet vergemakkelijken. Via een nieuwe app die Android en Windows aan elkaar linkt, is het mogelijk om websites van je smartphone direct op een pc te openen. Een versie voor iOS zit in de pijplijn.

Rechtstreekse lijn

Specifiek lanceert Microsoft een applicatie met de naam ‘Microsoft apps’ die je kan installeren op Android. De app is door iedereen te downloaden in de Google Play Store. Het zijn echter enkel gebruikers die de laatste preview van Windows 10 kunnen binnenhalen, die ook iets kunnen doen met de app. Via een nieuw submenu genaamd ‘Telefoon’ in de instellingen op Windows 10 kan je je smartphone met een pc verbinden. Na het instellen krijg je een sms die je naar de downloadpagina van Microsoft apps leidt. Eens geïnstalleerd heb je toegang tot de crossmediale browseropties.

instellingen windows

Bezoek je een webpagina op je smartphone, dan heb je via de deelopties van je browser nu de mogelijkheid om ‘verder te gaan op pc’. Hierna moet je je eerst met je Microsoft account inloggen, waarna je de keuze krijgt om ‘meteen verder te gaan’ of ‘later verder te gaan’. De eerst optie lanceert de website meteen op je pc. De ‘later’-mogelijkheid laat je de link bewaren op je computer in het actiecentrum.

Schikken naar de realiteit

Het is niet de eerste poging van Microsoft om de band tussen Windows en smartphones dichter aan te halen. Gebruikers hebben onder andere al de mogelijkheid om smartphonemeldingen op hun computer te ontvangen via Cortana. De Cortana-app is echter alleen op Android of iOS te downloaden in een tiental landen, wat de reikwijdte van de functie beperkt.

Het failliet van Windows 10 Mobile heeft de plannen van Microsoft voor één crossmediale Windows-ervaring in de ijskast gezet. Of Microsoft zich opnieuw in de mobiele markt zal wagen is momenteel moeilijk in te schatten, maar de versterkte integratie met Android en iOS wijst erop dat Microsoft zich op dit moment schikt in de realiteit dat het hun dominantie niet snel zal doorprikken.

De link-mogelijkheid staat op schema om met de Fall Creators Update in september zijn officiële debuut te maken.