De Samsung Galaxy Note 8 wordt naar alle waarschijnlijkheid volgende maand gelanceerd. Het Koreaanse bedrijf geeft voorlopig nog weinig prijs over het toestel, maar gelekte beelden geven ons al een eerste idee van het uiterlijk van de smartphone. Samsung lijkt het design van de Galaxy S8 grotendeels over te hevelen naar zijn nieuwste toestel.

Klassiek design

Foto’s die een hoesje voor de Samsung Galaxy Note 8 promoten, zijn op het internet beland. Op de beelden kan je behalve het hoesje, eveneens de Galaxy Note 8 terugvinden. Het toestel heeft net als de Samsung Galaxy S8 bijna geen schermranden en heeft dezelfde 18,5:9-schermverhouding. De kans is groot dat Samsung de smartphone van een kleinere batterij dan de S8 Plus voorziet, om een fiasco zoals vorig jaar te voorkomen.

Het interessantste detail bevindt zich echter aan de achterkant van de Note 8. Hier kan je twee cameralenzen zien met de vingerafdrukscanner ernaast. De positie van deze sensor werd bij de S8 bekritiseerd, omdat de scanner erg dicht naast de camera stond. Samsung lost dat probleem op bij de Note 8 en laat iets meer ruimte tussen beide componenten.

Dubbele camera

De dubbele camera op de Note 8 is een primeur voor Samsung. Voorheen gebruikte het Koreaanse bedrijf telkens slechts één camera achteraan. Uit onze cameratest bleek dat deze keuze Samsung geen windeieren heeft gelegd. Steeds meer concurrerende smartphonemerken plaatsen echter een tweede cameralens achteraan hun toestel, waardoor Samsung zich gedwongen voelt deze trend te volgen.

Welk voordeel deze tweede cameralens je brengt, blijft voorlopig een raadsel. Niet iedereen gebruikt de tweede camera immers om dezelfde reden. LG’s tweede camera is bijvoorbeeld een breedhoeklens, waarmee je artistieke foto’s kan maken. De tweede camera op de iPhone fungeert daarentegen voor functies als portretmode en optimale zoomopties.