Google heeft een interactief webexperiment gecreëerd, waarbij je samen met een neuraal netwerk schetsen creëert. Bovenaan sketch-rnn kies je het onderwerp dat je wilt tekenen, waarna je aan een schets begint. De AI van Google maakt vervolgens de tekeningen af, met wisselend succes. Hoe vaker mensen de tool gebruiken, hoe beter het neuraal netwerk wordt.

Dit is niet de eerste keer dat Google artificiële intelligentie inzet voor creatieve creaties. Zo rolde het bedrijf eerder al Quick, Draw! uit, waarbij je zonder het medeweten van de AI de opdracht krijgt om een bepaald voorwerp te tekenen. De artificiële intelligentie zal hierna proberen te herkennen wat je hebt getekend.

Recenter liet Google AutoDraw op de wereld los. Deze tool is bedoeld voor mensen met een beperkte hoeveelheid tekentalent die toch pareltjes willen creëren. Maak een tekening van een voorwerp en het neurale netwerk tovert dat om tot een mooie schets.

Sketch-rnn gaat nog een stapje verder door je schetsen af te maken. Je kan kiezen uit onderwerpen zoals een kat en windmolen, waarna je start met je tekening. Het volstaat om een cirkel te tekenen, waarna de AI start met het afmaken van je tekening. Opeenvolgend maakt het neurale netwerk verschillende tekeningen, die afwisselend erg accuraat en onherkenbaar zijn.