samsung galaxy note 7


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Kort na de lancering van de Samsung Galaxy Note 7 in Zuid-Korea en de Verenigde Staten gingen verschillende van de toestellen spontaan in vlammen op. Samsung weet de problemen initieel aan de batterij die in de smartphones werd gebruikt. Het bedrijf riep alle Note 7’s terug en voorzag de toestellen van een nieuwe accu.

Jammer genoeg voor Samsung mocht de wisselactie niet baten: ook Note 7’s met een nieuwe batterij ontploften. Dat ook smartphones met een ‘veilige’ batterij ontploften, was de doodsteek voor de Note 7. Samsung riep alle toestellen terug en sindsdien zijn er geen enkele Note 7’s meer verkocht.

De voorbije weken en maanden heeft Samsung ijverig naar een oorzaak van het probleem gezocht. Er wordt geloofd dat verschillende factoren ervoor zorgden dat de Note 7’s licht ontvlambaar waren. Of dit inderdaad het geval is, zal deze maand door Samsung worden opgehelderd. Het bedrijf zou immers voor het einde van dit jaar de resultaten van zijn onderzoek delen, met hoogstwaarschijnlijk een sluitende verklaring voor de problemen die Samsung ervaarde met zijn Note 7.

Deze uitleg komt geen moment te vroeg. Begin volgend jaar lanceert Samsung immers de Galaxy S8. Een sluitende verklaring voor de ontploffende Note 7’s zou ervoor kunnen zorgen dat mensen geen schrik hebben dat de Galaxy S8 eveneens gevaarlijk is. Uiteraard zal de aankondiging er ook voor zorgen dat alle problemen met de Note 7 wederom onder de aandacht komen.